Teken wedstrijd Tuitjenhorn

Wim van de Camp kiest winnaar tekenwedstrijd EU-kalender in Tuitjenhorn

 Leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool St. Barbara in Tuitjenhorn doen mee aan de tekenwedstrijd van de CDA-delegatie in het Europees Parlement.

De mooiste tekening krijgt een plek op de EU-kalender 2016. CDA-Europarlementariër Wim van de Camp komt samen met wethouder Jelle Beemsterboer op vrijdag 9 oktober op bezoek bij de leerlingen en zal de winnende tekening kiezen.

De winnaar mag de Provincie Noord-Holland vertegenwoordigen op de kalender die aan collega-Europarlementariërs en relaties zal worden gegeven.

Vorig jaar presenteerde de CDA-Europarlementariërs de eerste editie van de Europa kalender en ook dit jaar zijn basisscholen in het hele land aan de slag gegaan. Het thema van 2016 is ´Europese hoofdsteden`. Basisschool St. Barbara in Tuitjenhorn mocht aan de slag met Rome de hoofdstad van Italië. Van de Camp: “Europa telt 28 lidstaten met 28 unieke hoofdsteden met elk hun eigen historie, cultuur en gewoontes. Het is mooi om Europa door de ogen van kinderen te zien in een tekening.”

Wim van de Camp vertegenwoordigt binnen de CDA-delegatie de provincies Noord- en Zuid-Holland en vroeg scholen om tekeningen op te sturen.

“Spelenderwijs komen kinderen op deze manier in aanraking met Europa. Het is goed dat ze vanaf jongs af aan al mee krijgen dat Europa rijk is aan cultuur en geschiedenis.”

Ook de Juf is heel enthousiast over de tekenwedstrijd: “De kinderen zijn nu allemaal druk aan de slag met het thema Rome en willen allemaal beroemd worden door op de EU-kalender te komen. Kortom, er wordt hard aan gewerkt.”

Uitreiking EU-kalender: Vrijdag 9 oktober om 11:15  uur, St.Barbaraschool, Dorpsstraat 35, Tuitjenhorn