Teken wedstrijd Gouda

Wim van de Camp kiest winnaar tekenwedstrijd EU-kalender in Gouda

 Leerlingen van groep 7 van de Livingstoneschool in Gouda doen mee aan de tekenwedstrijd van de CDA-delegatie in het Europees Parlement.

De mooiste tekening krijgt een plek op de EU-kalender 2016. CDA-Europarlementariër Wim van de Camp komt op donderdag 5 november, samen met CDA-burgerraadslid Martijn van der Wind, op bezoek bij de leerlingen en zal de winnende tekening kiezen.

De winnaar mag de Provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen op de kalender die aan collega-Europarlementariërs en relaties zal worden gegeven.

Vorig jaar presenteerde de CDA-Europarlementariërs de eerste editie van de Europa kalender en ook dit jaar zijn basisscholen in het hele land aan de slag gegaan. Het thema van 2016 is ‘Europese hoofdsteden’. De Livingstoneschool in Gouda mocht aan de slag met Zagreb, de hoofdstad van Kroatië . Van de Camp: “Europa telt 28 lidstaten met 28 unieke hoofdsteden met elk hun eigen historie, cultuur en gewoontes. Het is mooi om Europa door de ogen van kinderen te zien in een tekening.”

Wim van de Camp vertegenwoordigt binnen de CDA-delegatie de provincies Zuid- en Noord-Holland en vroeg scholen om tekeningen op te sturen.
“Spelenderwijs komen kinderen op deze manier in aanraking met Europa. Het is goed dat ze vanaf jongs af aan al mee krijgen dat Europa rijk is aan cultuur en geschiedenis.”

Bijeenkomst bekendmaking winnaar: Donderdag 5 november tussen 14:00 en 15:00 uur, Livingstoneschool, Livingstonelaan 60, Gouda

 Meer weten over de Livingstoneschool? Klik hier.